info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ombudsmän polisanmäls av Polenkonsulten

Ombudsmännen Bengt Sävström och Paul Svensson på Byggnads avdelning i Helsingborg har blivit polisanmälda av Polenkonsulten.

Byggnads har vid ett flertal tillfällen polisanmält polska företagare med F-skattsedel i nordvästra Skåne. Den senaste polisanmälan gjordes i tisdags.
Nu anmäler Polenkonsulten ombudsmännen för falsk tillvitelse, eftersom man anser att polisanmälningar är falska. Peter Jissbom på Polenkonsulten, som inte vill uttala sig till Byggnadsarbetaren, säger till Helsingborgs Dagblad att klienterna får negativ publicitet av polisanmälningarna och att Polenkonsulten känner sig förföljd av Byggnads.
– Det är märkligt. Vi förstår inte varför han polisanmäler oss som privatpersoner, eftersom vi har gjort det i tjänsten. Jag har inte läst polisanmälan, men jag har hört att det är ett femsiffrigt belopp som han kräver oss på, säger ombudsman Paul Svensson på Byggnads i Helsingborg.
Helsingborgspolisen har precis fått in anmälan och har i nuläget svårt att uttala sig om den.
– Falsk tillvitelse är typiskt när två personer bråkar och polisen blir bollplank. Men frågan är viktig och lagstiftningen är inte klar och tydlig, säger L-G Johansson, chef för spanings- och narkotikaroteln på Helsingborgspolisen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ombudsmän polisanmäls av Polenkonsulten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig