info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Olycksorsak: fel stämp togs bort

Orsaken till att ett betongvalv rasade på fredagen var att fel stämp hade tagits bort. Det säger arbetsmiljöinspektör Jörgen Malmros till TT.

Stämp under ett nygjutet betongvalv togs bort på fredagen. Det var orsaken till att ett valv, bestående av prefabelement och nygjuten betong, rasade i en industrilokal i Helsingborg. Raset krävde två byggnadsarbetares liv.
Arbetsmiljöverket har nu inlett sin utredning av orsaken till dödolyckan. Inspektör Jörgen Malmros säger till TT att han fått veta att stämp under en nygjuten del av valvet hade tagits bort.

Stämp under en annan del av valvet skulle ha rivits på fredagen men det är ännu oklart varför fel stämp revs. Arbetsmiljöverket fortsätter nu utredningen, dels om hur instruktionen till stämprivningen gått till samt dels om det funnits andra orsaker som medverkat till raset.
Enligt uppgifter i skånsk media var den förolyckade 21-åringen anställd hos ett bemanningsföretag och inhyrd till Strängbetong, som monterade prefabelementen. Den förolyckade 55-åringen var en egenföretagare som anlitats av Strängbetong.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Olycksorsak: fel stämp togs bort

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig