info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Olycka med snöskottning åtalprövas

En 20-årig vvs-lärling föll genom ett tak när han skottade snö i början av mars. Nu har Arbetsmiljöverket lämnat in en begäran om åtalsprövning till åklagaren.

– Killen hade inga skydd alls, inte ens fallskydd. Arbetsgivaren har inte tänkt över huvud taget att killen ska upp på taket, säger Magnus Larsson, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket i Göteborg.
Vvs-lärlingen hade fått i uppdrag av sin arbetsgivare, ett vvs-företag, att skotta snö på ett tak på en fastighet i Ljungskile. Fastigheten ägs av vvs-företaget som även har butik i samma hus. På taket trampade lärlingen igenom ett ljussläppt, det korrigerade plasttaket och föll cirka meter ner i butiken och hamnade på ett asfaltsgård. Han fick frakturer i ansiktet och en smäll i ryggen. Han är nu tillbaks och arbetar igen.

– Han kunde ha slagit ihjäl sig. Killen hade änglavakt, säger Magnus Larsson.
Arbetsmilljöverket konstaterar att vvs-företaget inte gjort vad som behövdes för att förebygga olyckan, bland annat saknades fallutrusning. Arbetsolyckan är polisanmäld och Arbetsmiljöverket begär att åklagaren vid miljö- och arbetsmiljöenheten i Göteborg väcker åtal mot arbetsgivaren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Olycka med snöskottning åtalprövas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig