info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ökad satsning på jämställdhet

Byggnads vill satsa på ökad jämställdhet och mångfald. Inför årets kongress föreslås bland annat att ordet "hen" konsekvent ska användas i förbundets stadgar.

– Det är viktigt att ingen ska känna sig utesluten och ovälkommen till byggbranschen. Står det ”han” överallt så kan det tolkas som om det inte berör kvinnor eller andra könsidentiteter, säger Johan Lindholm, Byggnads ordförande i ett pressmeddelande.
Byggnads vill bredda synen på den traditionella byggnadsarbetaren. Inför årets kongress 12-15 juni har Byggnads tagit fram en rapport, Mål och vision, som drar upp riktlinjerna för de kommande två kongressperioderna. Mål och jämställdhet är en av rubrikerna. Under perioden vill förbundet att andelen kvinnor av medlemskåren ökar till fem procent. I dag är cirka en procent av medlemskåren kvinnor och 99 procent män.

Stärka jämställdhetsfrågor

Byggnads vill också att attityderna inom byggsektorn förändras och att alla anställda i Byggnads ska stärka jämställdhets- och mångfaldsfrågorna. Det blir också en nysatsning på det kvinnliga nätverket som byter namn till Näta.
– Kongressen handlar om så mycket. Men det är en viktig markering vi vill göra för alla som vill känna sig välkomna till byggbranschen och vårt förbund. Idag är en procent av medlemskåren kvinnor och 99 procent män. Det vill vi ändra på, säger Johan Lindholm, Byggnads ordförande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ökad satsning på jämställdhet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig