info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ökad orderingång för byggbranschen

Det börjar lätta lite för byggindustrin. Enligt Konjunkturinstitutets månadsbarometer för april har pilarna nu börjat peka uppåt. Byggbolagen räknar nu med att byggandet stiger och att antalet anställda ökar under de närmaste månaderna.

För första gången på två år visar byggbranschen nu upp en ökad orderingång, men orderläget är fortfarande svagare än normalt. När det gäller sysselsättningen så har den slutat att minska och nu stabiliserats. Även de tidigare problemen för byggbolagen att finansiera sin verklighet har lättat betydligt. Nu uppger knappt tio procent av företagen att problem med finansiering utgör det främsta hindrat för expansion.
Enligt Konjunkturinstitutets barometer förväntar sig byggbolagen att den positivare trenden fortsätter framöver. De förväntar sig en ”påtaglig ökning av såväl orderingång som byggande”. Sysselsättningen förväntas stiga och ett av fyra byggbolag tror på högre anbudspriser. Även på lite längre sikt – ett år – räknar över hälften av byggbolagen med en fortsatt förbättring av byggmarknaden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ökad orderingång för byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig