info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ökad läsning av tidningen

Trots att upplagan sjunkit läser allt fler personer varje nummer av Byggnadsarbetaren. Det visar nya siffror från företaget Orvesto.

Tidigare i veckan berättade byggnadsarbetaren.wonderboys.se att redaktionen blivit nominerad till flera priser inför den årliga tidskriftsgalan i november. Men än viktigare är att Orvestos återkommande räckviddsmätning nu bekräftar att även läsarna är nöjda med utvecklingen. Läsningen av varje nummer ökar såväl jämfört med förra året som jämfört med det här årets tidigare mätning.

Varje ex når mer än en läsare

Under maj till augusti i år nådde varje nummer av Byggnadsarbetaren 115 000 personer enligt undersökningen. Samtidigt låg upplagan, som sjunkit till följd av sjunkande medlemstal i Byggnads, på 112 000. Det betyder att varje ex av tidningen når drygt en person. Jämfört med förra året är det en förbättring av räckvidden, då var upplagan högre men läsarna ändå färre.

Trenbrott med ökning på sommaren

Dessutom har läsningen stigit jämfört med mätningen för januari till april i år. Det är ett trendbrott. Under de senaste tio åren har sommarmätningen alltid inneburit sjunkande läsarsiffror jämfört med den tidigare mätningen under året, utom i år då siffran alltså steg från 113 000 till 115 000.

”Våra reportage berör”

Vikarierande redaktionssekreteraren Katarina Connheim tror att utvecklingen beror på att redaktionen gör en allt bättre tidning.
– Vi har en tydlig bild av läsarna, byggnadsarbetarna, och vi utgår från dem när vi gör tidningen. Vi granskar byggbranschen och skriver reportage som berör och ligger nära våra läsare, säger hon.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ökad läsning av tidningen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig