info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Oacceptabelt tysta anställda"

Byggnads tänker inte acceptera att det sätts munkavle på anställda och fackligt aktiva som påtalar missförhållanden. Det slår förbundets kongress fast i ett uttalande.

Det finns ett allt hårdare klimat på de svenska byggarbetsplatserna, enligt uttalandet. Man menar att det i flera fall handlar om rena trakasserier och repressalier och att följden har blivit att den psykiska ohälsan ökat bland byggnadsarbetarna.
”Det är fullständigt oacceptabelt att arbetsgivare försöker tysta anställda och fackligt aktiva som använder sig av sin rättighet att lyfta fram missförhållanden. Byggnads kommer aldrig att acceptera detta”, skriver man och lovar att stå upp för medlemmar och fackligt aktiva, för yttrandefrihetens skull och för att få en trygg arbetsmiljö, både fysiskt och psykiskt.

Måste få framföra konstruktiv kritik

Uttalandet antogs under gårdagens sista kongressdag efter ett förslag från Kent ”Renen” Johansson i region Stockholm-Gotland.
-När vi står upp mot orättvisor och farliga arbetsmiljöer så möts vi av trakasserier och hot från arbetsgivare och det måste hindras, säger han.
Han anser att det måste gå att framföra konstruktiv kritik om bland annat missförhållanden i arbetsmiljön, utan att råka illa ut, vare sig som facklig företoendeman eller vanlig byggnadsarbetare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Oacceptabelt tysta anställda"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig