info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nytt landmärke i Stockholm

Stockholm kan få ett nytt landmärke - en 34 våningar hög skyskrapa i trä. Byggnaden ska stå klar 2023.

2023 fyller HSB 100 år. Till dess planerar HSB Stockholm att uppföra ett nytt landmärke i Stockholm – ett arkitektoniskt djärvt bostadshus.
I en tävling s har tre arkitektkontor tävlat om att rita tre olika förslag på bostäder på tre centrala platser i Stockholms innerstad; Västerbroplan, Tekniska nämndhuset och Hagastaden. Under tävlingens gång har allmänheten kunnat rösta på det förslag som de helst vill se på varje plats, via HSB Stockholm Facebook.

Skyskrapa i trä

Projektet har också haft en jury bestående av arkitekter, antroploger och representanter från HSB. Vinnare blev arkitektsamarbetet Berg/C.F Möller och Dinell Johansson. Ett av deras förslag är en skyskrapa, byggd i trä, som kan komma att byggas vid Västerbroplan. Juryn och allmänheten var eniga i val av vinnare.
– De har väldigt goda idéer och de har väl omsatt HSB:s värden. Bland annat handlar det om gemensamhetslokaler, hållbarhetsfrågor och nya lösningar vad gäller innovationsgraden, säger Linda Annwal, affärsområdeschef på HSB Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nytt landmärke i Stockholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig