info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nytt avtal för plåt och ventilation

Tre kollektivavtal blir ett i april. Byggnads och PLR har enats om ett nytt plåt- och ventilationsavtal. Det ersätter de tre nuvarande avtalen för plåtslageri, ventilation och plåtbearbetning.

I ett pressmeddelande skriver Byggnads och Plåtslageriernas riksförbund (PLR) att ambitionen har varit att få fram ett mer tidsenligt och tydligt avtal, samt revidera visst gammalt material.
– Det nya avtalet är ett modernare avtal men med sin branschanpassade särprägel kvar, säger PLRs chefsjurist och förhandlingschef Henrik Boman enligt pressmeddelandet.
Byggnads förhandlingsansvarige Göran Tinglöv konstaterar att avtalet nu är mer lättläst och säger att det förenklar för alla parter.
– Byggnads är nöjda med att detta arbete är gjort samt att det också gick relativt smidigt i förhandlingarna gällande sammanslagningen av avtalen, fortsätter han.
För fyra år sedan gjordes samma typ av förändring på bygg- och anläggningssidan. De två avtalen för bygg respektive anläggning slogs samman till det nuvarande byggavtalet. Syftet var att göra det mer lättillgängligt.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nytt avtal för plåt och ventilation

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig