info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nya regler om arbetsskador

Under den kommande våren ska socialdepartementet utreda arbetsskadeförsäkringen och lägger därefter fram ett förslag om förändringar.

Genomgången av den framtida arbetsskadeförsäkringen kommer att omfatta såväl det mycket kritiserade arbetsskadebegreppet som bevisregler och ersättningar. LO har till exempel föreslagit ett återinförande av arbetsskadesjukpenningen.
-Vi kommer att titta på alla frågor som löntagarorganisationerna och arbetsmarknadens parter har tagit upp. Men det är omöjligt att idag säga vilka ekonomiska ramar vi kommer att ha i det slutgiltiga förslaget, sa socialförsäkringsminister Ingela Thalén, i samband med ett seminarium om arbetsskador som socialdepartementet och näringsdepartementet ordnade i regeringskansliet Rosenbad.
Sedan 1993 har antalet godkända arbetskadefall minskat radikalt beroende på att reglerna för att få en arbetsskada godkänd, ändrades.
Förra året ökade så antalet arbetsskador som lett till sjukskrivning, för första gången på flera år.
Idag presenteras också nya rön från Belastningsskadecentrum i Umeå om att skador och stress på jobbet är nära förknippade med varandra. Belastningsskadecentrets undersökningar visar att stress är mycket mer avgörande för hur skadorna uppstår, än vad som tidigare varit känt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nya regler om arbetsskador

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig