info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nya kontakter om avtal

I fredags föreslog Byggnads en lösning i avtalsförhandlingarna med byggarbetsgivarna Sveriges Byggindustrier. I söndags sa arbetsgivarna nej, men kontakterna fortsätter mellan parterna.

-Sveriges Byggindustrier har inte ställt upp på en lösning som diskuterades i fredags och som vi kunde gå med på. Det var ett förslag till lösning med medlarnas förslag i botten, med vissa justeringar. Igår sa de nej, men vi ska fortsätta diskutera, berättar Byggnads ordförande Hans Tilly.
Han vill inte säga mer om innehållet i fredagens förslag. Men parterna kommer att ha kontakt under dagen och under måndagseftermiddagen träffas Byggnads förhandlingsdelegation.
I höstas sa Byggnads upp flera avtal inför det tredje året. Avsikten var att sammanföra dem till ett stort avtal i bygg och anläggningsbranscherna. Men förhandlingarna med arbetsgivarna har gått motigt. Förra måndagen tackade Byggnads nej och arbetsgivarna ja till ett medlarbud i frågan. Efter nejet till medlarna har facket föreslagit Sveriges Byggindustrier att bygg och anläggningsavtalen från 2007 förlängs till 31 mars 2010. Dock med skillnaden att facket bara kommer att granska lönerna för sina egna medlemmar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nya kontakter om avtal

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig