info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nya Galaxenjobb i Kalmar län

Kalmar län har fått 3,5 miljoner kronor i lönebidrag från Galaxen.

Det innebär att det blir möjligt att göra 14 nyanställningar.
– Vi är jätteglada att de har släppt till mer pengar. Det täcker det behov som vi har, säger Göran Stridsberg, ombudsman på Byggnads i Kalmar.
I dag finns 1 250 personer anställda i Galaxen i hela landet.
Projektet är till för arbetsskadade och arbetslösa byggnadsarbetare som har svårigheter att ta sig in på den ordinarie arbetsmarknaden.
Förra sommaren drog länsarbetsnämnderna in bidragspengarna till Galaxen. Det blev stopp för nyanställningar och man fick inte göra några återbesättningar på lediga tjänster. Stoppet drabbade bland annat Kalmar län hårt. Antalet tjänster mer än halverades. I dag finns 16 anställda inom Galaxen i Kalmar län. Med nyanställningarna räknar man med att det blir 30 personer.
Nu gäller det bara att välja ut vilka som ska få ta del av lönebidraget och att hitta rätt arbetsplatser.
– Företagen ser ofta bara kostnader och svårigheter. De borde se mer vad som är till nytta för dem, säger Göran Stridsberg.
Ett exempel på hur Galaxen kan fungera är när byggnadsarbetaren med fast anställning drabbas av en arbetsskada. Då finns det möjlighet för företaget att få Galaxenbidrag och byggnadsarbetaren kan stanna kvar på arbetsplatsen, med ett anpassat arbete.
– Alternativet är att byggnadsarbetaren blir sjukskriven och inte återgår till jobbet, säger Göran Stridsberg.
Årets anslag för samtliga lönebidrag i hela landet är 6,8 miljarder kronor, varav Galaxen är en liten del. Anslaget har ökat med 30 miljoner kronor sedan förra året.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nya Galaxenjobb i Kalmar län

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig