info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny stämning mot "Sämsta bygget"-företag

Ännu en byggnadsarbetare knuten till företaget som utsågs till "Sämsta bygget" 2020 stämmer sin arbetsgivare. Det uppger Hallandsposten.

Partner Entreprenad har inte bara kritiserats för uselt fallskydd, utan även uteblivna löner. Foto: Malin Arnesson, Marcus Toftén

Bristande fallskydd år efter år, som riskerar arbetarnas liv. Det var huvudmotiveringen till att Företaget Partner Entreprenad fick titeln Årets sämsta bygge 2020 i Byggnadsarbetaren. Flera arbetare på företaget har också vänt sig till Byggnads för att få hjälp med felaktiga löner. Ytterligare tre byggnadsarbetare tog i våras hjälp av en advokat och stämde företaget i en svensk domstol på grund av att de blivit blåsta på lönen.

Nu skriver tidningen Hallandsposten om att ännu en byggnadsarbetare med anställning knuten till företaget kräver betalt för utfört jobb.

Det är en 37-årig byggnadsarbetare som yrkar på 83 000 kronor. Hans stämning riktar sig mot företaget Teabvillan i Halmstad AB, ett varumärke inom Partner Entreprenad. Mannen berättar i stämningsansökan att han inte fick några lönespecifikationer under flera månaders arbete förra året.

Utöver lönekraven yrkar han också på ett allmänt skadestånd för brott mot semesterlagen, skriver Hallandsposten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny stämning mot "Sämsta bygget"-företag