info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny Skanskachef för Hallandsåsen

Stig Eriksson, 52, blir Skanskas nye projektdirektör för tunneln genom Hallandsåsen. Han tar över Sveriges mest skandalomsusade bygge.

Stig Eriksson började jobba inom Skanska redan innan hans examen på LTH blev klar. På meritlistan finns flera stora utlandsprojekt. Han säger till TT att det besvärliga berget ska bemästras med noggranna riskanalyser och rätt teknik.
Han sätter också tilltro till att det sprickiga vattenförande berget går att forcera med rätt teknik, en sköldad tunnelborrmaskin. En sådan har inte tidigare använts i Sverige, trots att det är en internationellt beprövad metod.
För drygt en månad sedan presenterade Skanska och det franska företaget Vinci sitt nya kontrakt värt nära 3,8 miljoner kronor.
Byggstarten kan ske tidigast till sommaren och sedan dröjer det två år innan tunnelborrmaskinen är monterad i berget.
Cirka 200 personer kommer att jobba med bygget. De flesta kommer att rekryteras från Sverige.
Det var i augusti 1997 som giftskandalen i Hallandsåsen upptäcktes och byggnadsarbetarna som hade injekterad Rh/ca Gill fick nervskador. Den efterföljande domen mot Skanska blev hård. Maximal företagsbot och stränga personliga straff mot ansvariga chefer blev resultatet i tingsrättens dom i januari i år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny Skanskachef för Hallandsåsen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig