info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny organisation för a-kassan

Från årsskiftet börjar Byggnads 32 a-kassekontor successivt att läggas ned. De ersätts av 6 nya regionkontor. Hela förändringen ska vara klar 2008.

De nya regionkontoren är placerade i Helsingborg, Stockholm, Halmstad, Borlänge, Söderhamn och Umeå. Det är till dem som de arbetslösa ska ringa när de har lite mer komplicerade frågor som rör a-kassan.
– Byggnads avdelningar kommer även i framtiden ha en service där det går att få svar på de enklaste frågorna. Till exempel hur hög ersättningen är och hur många dagar man har kvar, säger Sten-Åke Thorén, enhetschef på Byggnads a-kassa.
Precis som tidigare ska de som är arbetslösa skicka in sina a-kassekort till kontoret i Arjeplog. Där scannas alla kort som sedan på elektronisk väg kan plockas upp på de sex regionalkontoren. Det innebär att den som söker hjälp inte måste ringa till det kontor som ligger närmast.
Den nya organisationen leder till att administrationen blir billigare.
– Jag kan redan nu säga att a-kasseavgiften på 103 kronor per månad kommer att ligga kvar på samma nivå under 2005 och 2006. Detta under förutsättningen att finansieringsavgiften i a-kassan inte ändras, säger Sten-Åke Thorén.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny organisation för a-kassan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig