info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny gasledning kan ge tusentals jobb

Bygg en naturgasens Botniabana från Nordnorge, genom Sverige och ner till Malmö. Det föreslår fackliga organisationen Sif i norr. Projektet skulle kunna ge tusentals jobb och inom Byggnads är man mycket positiv till idén.

– Det här förslaget är mycket positivt för vår yrkeskår. Själva anläggandet av ledningen skulle ge såväl anläggnings- som byggnadsarbeten, säger Gösta Nordberg, från Byggnads i Luleå. Det blir också arbetstillfällen när man anlägger de kraftverk som behövs när man tar ut och använder gasen.

I en artikel
föreslår Christer Ejderberg, regionchef för Sif, svenska industritjänstemannaförbundet, Nord att tio naturgasdrivna kombikraftverk och en pipeline, byggas från Hammmerfest i Norge till Malmö. Det skulle trygga Sveriges behov av el och näringslivets tillgång på energi, anser han.
Christer Ejderberg bedömer att förslaget skulle ge flera tiotusentals jobb inom industri- och anläggningsbranscher. Tanken är att en gasledning ska byggas för att sedan kopplas samman med befintliga gasnät längre ner i landet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny gasledning kan ge tusentals jobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig