info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny chefekonom hos byggarbetsgivarna

Sveriges Byggindustrier (BI) har fått en ny chefekonom. Han heter Fredrik Isaksson, 37, och har tidigare varit prognoschef på BI.
Fredrik Isaksson, ny chefsekonom hos byggarbetsgivarna.

Fredrik Isaksson efterträder Lars Jagrén som blir chefekonom på Företagarna. Fredrik Isaksson har under tre år varit prognoschef på Svergies Byggindustrier (BI) och haft ansvaret för BI:s konjunkturrapport som kommer fyra gånger per år. Fredrik Isaksson kommer som chefekonom att arbeta mer med administrativt arbete och ha personalansvar. Han kommer också att ägna mer tid åt strukturfrågor inom byggbranschen.
– Jag kommer också att ansvara för strategiska frågor inom organisationen BI och stå för en hel del mediekontakter, säger han.
Vad har du för ambitioner med ditt nya jobb?
– Jag har inga högflyende planer, men vill bibehålla analysen och hålla mig löpande uppdaterad på branschens utveckling. Det viktigaste är att rätt bild och sanna fakta av branschen kommer fram. Att diskussionen och debatten förs utifrån rätt utgångspunkt, säger Fredrik Isaksson.
Fredrik Isaksson är nationalekonom och har tidigare arbetat på AP-fonden, Skandiabankens fondförvaltning, Industriförbundet, Finansdepartementets prognosenhet. På fritiden håller han bland annat på med friluftsliv, skidåkning, löpning och tennis.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny chefekonom hos byggarbetsgivarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig