info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny arbetsmiljökampanj på landets byggen

Den näst sista veckan i oktober är det dags igen för en landsomfattande inspektion av arbetsmiljön på landets små byggföretag. Förra årets kontroll visade på stora brister.

Kampanjen är en del av den Europeiska arbetsmiljöveckan. Totalt kommer cirka 1 400 små byggföretag få besök av en arbetsmiljöinspektör. Förra årets granskning visade att endast 40 procent av de besökta företagen genomförde regelbundna riskbedömningar.
I år hoppas Arbetsmiljöverket på ett bättre resultat.
– Det är vid själva inspektionstillfället vi kan göra störst nya, framhåller Mikael Sjöberg, Arbetsmiljöverkets generaldirektör och fortsätter:
– Många behöver en väckarklocka för att komma igång med sitt arbetsmiljöarbete. Det ska inte behöva ske en olycka för att man ska inse betydelsen av att jobba säkert.
Vid kontrollerna kommer arbetsmiljöinspektörerna bland annat undersöka om arbetsgivaren bedömt riskerna i arbetet och att det finns rutiner att genomföra riskbedömningar i samband med större förändringar i verksamheten. Till exempel när man på jobbet börjar använda ny utrustning, nya arbetssätt eller påbörjar arbetet på nya byggobjekt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny arbetsmiljökampanj på landets byggen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig