info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ny arbetsgrupp efter Vaxholmsdebatt i EU

EU-kommissionen föreslår att en arbetsgrupp ser över hur de olika EU-länderna har införlivat olika EU-regler i de nationella lagarna. Det framkom vid gårdagens debatt om bland annat Vaxholmsmålet i Strasbourg.

Bakgrunden är Laval-domen, men också det tyska Rüffertmålet, där EG-domstolen underkänner en delstatslag som säger att utländska byggföretag som får offentliga uppdrag måste följa de lönenivåer som gäller lokalt. Domarna har fått företrädare för flera olika partigrupper i EU-parlamentet att kräva en översyn av direktivet för utstationeringen, skriver TT.
EU-kommissionären för arbetsmarknad Vladimir Spidla föreslog igår vid debatten om Vaxholmsmålet i Europaparlamentet i Strasbourg att man ska tillätta en arbetsgrupp som ska se över hur de olika EU-ländernas arbetsmarknadslagar fungerar i förhållande till varandra.

EU-kommissionen anser att att domstolsutslaget, i exempelvis Vaxholmsmålet, ska ses som brister i hur de olika ländernas arbetsmarknadslagar är skrivna och hur de förhåller sig till varandra, rapporterar Sveriges Radio.
Men socialdemokraternas europaparlamentariker Jan Andersson, som deltog i tisdagens debatt, tycker inte att det här räcker.
– Det förslag som ni lägger räcker inte. Det räcker inte för att förhindra social dumpning, sa Jan Andersson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ny arbetsgrupp efter Vaxholmsdebatt i EU

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig