info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nu är det dags - att deklarera

Det blir enklare för allt fler. Deklarationen fixas med ett par knapptryck. Men för er på bygget finns många avdrag kvar. Här kommer de bästa tipsen.

Lika säkert som att vårsolen värmer i april så kommer kravet från Skatteverket att det är dags att deklarera. För alla som jobbar i byggsektorn kan det vara farligt att bara godkänna deklarationen utan vidare. Att arbeta på bygge innebär ofta lite krångligare och längre resor till och från jobbet än vad som är normalt för medelsvensson. För allt det här och mycket mer finns det avdragsmöjligheter. Så det är väl värt att lägga ett par timmar vid köksbordet. För att underlätta arbetet kan du läsa mer om de bästa byggavdragen genom att klicka på länken här under.


Läs mer
Alla de bästa byggavdragen på ett och samma ställe (PDF-dokument, 550 kB)

Övernattningar och firmabil
Ibland handlare det om att åka till andra orter med övernattning som följd. I en lägenhet som arbetsgivaren fixar eller kanske i en egen husvagn. En hel del använder firmabil och en del kör i jobbet med den privata bilen.

Allt tunnare broschyr
Broschyren, ”Dags att deklarera”, blir allt tunnare och består i år av enbart 8 sidor som ger lite tips om viktiga datum och hur du lättast deklarerar digitalt. Så sent som 2008 var den 32 sidor tjock och matad med information om diverse avdrag. De allt färre sidorna beror naturligtvis på den digitala utvecklingen där deklarationen för många nu går snabbt och enkelt genom att den bara godkänns. Allt som ska vara med är redan med.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nu är det dags - att deklarera

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig