info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Notorisk lönesmitare försatt i konkurs

ECG Stockholm AB, det senaste i raden av bolag som kontrollerats av Hans Karlsson, försattes i konkurs den 2 december. Skattefordringar och lönefordringar för ett 20-tal byggnadsarbetare finns i konkursen.

Ett 20-tal byggnadsarbetare har blivit blåsta på lön efter jobb i ECG Stockholm. Lönefordringarna handlar om lön och ersättningar från september i år fram till konkursen samt under uppsägningstid.
Byggnads i Stockholm bevakar lönekrav från sex medlemmar på från 11 000 kronor upp till 80 000 kronor.
– Men det kan bli mer. Vi vet av erfarenhet att det kommer in fler krav efter hand som konkursen blir känd, säger Hasse Ivarsson på Byggettan.

Enligt konkursförvaltaren försvåras bouppteckningen av att det inte finns någon registrerad styrelseledamot. De namn som funnits i bolagsregistret har varit svåra att nå och i ett fall har den uppgivne styrelseledamoten sagt att hans namnteckning var förfalskad.
– Det finns heller ingen bokföring, berättar Måns Dahlkvist som håller i utredningen hos konkursförvaltaren Einar Wanhainen.
Enligt de anställda i bolaget som Mats Dahlkvist talat med är det Hans Karlsson, känd från en rad liknande konkurser i byggbranschen de senaste åren, som stått bakom verksamheten i bolaget. ECG Stockholm är det tredje bolaget under olika varianter av namnet European Construction Group (ECG) som gått i konkurs med stora lönefordringar den senaste tiden.

Hans Karlsson har tidigare förekommit i liknande sammanhang i byggbranschen både i Sverige och i Norge. Obekräftade uppgifter från både Byggettan och konkursförvaltaren säger att Hans Karlsson lämnat Sverige.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Notorisk lönesmitare försatt i konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig