info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nöjda byggnadsarbetare ger högre lönsamhet

Chefer med nöjda byggnadsarbetare visar bäst ekonomiskt resultat. Det visar en omfattande studie gjord på byggbolaget NCC.

– Resultatet av undersökningen visar ett tydligt samband mellan lönsamhet och ledarskap. De chefer som hade mest nöjda medarbetare, var också de som i störst utsträckning presterade ekonomiska resultat över snittet, säger Nina Ljung, personalchef på NCC.
NCC gör varje år en undersökning av hur byggnadsarbetare och tjänstemän ser på sina chefer, dvs hur nöjda de är med dem. Denna årliga undersökning jämfördes, i en uppsats vid Stockholm universitet, med det ekonomiska resultatet. Nina Ljung, som gjorde undersökningen, valde ut de affärschefer som hade flest nöjda byggnadsarbetare och tjänstemän. Totalt analyserades 80 affärschefer.
Studien visar att det inte finns någon särskilt ledarstil som är framgångsrik, men ordning, reda och tydlighet är utmärkande drag hos de ledare som hade flest nöjda yrkesarbetare/tjänstemän. Ålder och utbildningsnivå hade inte någon synlig inverkan på resultatet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nöjda byggnadsarbetare ger högre lönsamhet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig