info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Niklas vann isolerings-EM

Europamästare i rörisolering. Det är 22-årige Niklas Ståhls nya titel. Niklas, som arbetar på Belisol i Spånga, vann EM i Barcelona i konkurrens med elva medtävlare från nio länder.

I måndags, den 4 oktober, var Niklas Ståhl, 22 år, lite nervös när han kom till jobbet. Veckan före hade han varit i Barcelona och tävlat. Nu skulle han börja isolera fjärr-kylarör i Södertälje som nykorad europamästare.
– Det kändes att kraven har ökat, sade han frampå eftermiddagen när han jobbat några timmar.

Vägen till Barcelona och mästartiteln började i maj i Piteå, där Niklas blev svensk mästare. I mässhallarna, vid de katalanska regeringsbyggnaderna och nära OS-stadion på Montjuic-berget, ställdes han mot europaeliten i isolering. Tolv experter på cellgummi, purskål, foamglas och mineralull.
Deras uppgift var att isolera och ytbekläda en rörinstallation.
– Jag vann på att jag planerade och genomförde jobbet på ett snabbt och effektivt sätt, säger Niklas som arbetat i branschen i fyra år.

Nu har han nått toppen av karriären. Det finns inget VM och det är inte tillåtet att försvara titeln.
Arbetsgivaren Belisol, ett familjeföretag i Spånga med tolv anställda, får nu lite extra argument i marknadsföringen. Niklas och hans arbetskamrater får dela på smörgåstårta.
Utöver belöningen på jobbet vann Niklas cirka 12 000 kronor och en del böcker.
– Det blir nog en semesterresa för pengarna, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Niklas vann isolerings-EM

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig