info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nej till medlarbud

Byggnads sa nej till medlarnas bud angående nytt avtal för vvs-montörer, kylmontörer och plåtslagare. Det innebär att fackets strejkvarsel träder i kraft i morgon. Arbetsgivarna var beredda att acceptera budet.

I morgon går arbetarna på tio VVS-företag och fyra plåtföretag ut i strejk. Det står klart sedan Byggnads sagt nej till medlingsbudet samtidigt som inga nya förhandlingar är inplanerade under kvällen. Enligt fackets avtalssekreterare Torbjörn Johansson är det beklagligt att budet inte innehöll någon arbetstidsförkortning.
– Jämfört med industrin som i princip har dubbel så lång arbetstidsförkortning är det anmärkningsvärt att arbetsgivarna vägrar tillmötesgå våra krav, säger han och fortsätter:
– Arbetsgivarna och medlarna har inte någon som helst förståelse för det hårda arbete våra medlemmar utför.
På VVS-företagen är man förvånade över Byggnads stridsåtgärder, eftersom parterna tidigare har haft ett samförstånd när det gäller avtalsförhandlingar.
– Det är första gången på över 20 år som vi har konflikt på våra avtalsområden, säger Roine Kristianson, vd på VVS Företagen.
Arbetsgivarna var beredda att säga ja till medlarnas bud.
– Vi hann inte säga ja eftersom Byggnads sa nej, men vi hade accepterat budet även om det hade sina brister, säger Robert Jakobsson, förhandlingschef VVS Företagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nej till medlarbud

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig