info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC och Skanska vill bygga i Hallandsåsen

NCC har lagt bud på de fortsatta arbetena med att bygga en tunnel genom Hallandsåsen. Också Skanska tillhör anbudsgivarna.

Banverket slutför för närvarande upphandlingen av entreprenör för det fortsatta bygget av tågtunneln genom Hallandsåsen. Fem kvalificerade anbud finns och Banverket har valt ut ett av dem och ska efter semestern ha närmare diskussioner för att se om man kan komma fram till kontraktsskrivning. NCC har tillsammans med italienska entreprenadföretaget Impreglio lagt ett anbud på projektet, uppger Dagens industri, som också erfar att det kan vara det mest intressanta anbudet. Också Skanska som hittills byggt tunneln har lagt ett bud och vill fortsätta bygga. Något anbud kommer däremot inte från Peab.

Tunnelbygget inleddes i början av 1990-talet av Kraftbyggarna, vars teknik inte fungerade i Hallandsåsen. Därefter övertogs byggandet av tunneln av Skanska. Men arbetet avbröts 1997 efter att djur och personal skadats av det kemiska tätningsmedlet. I fortsättningen kommer betonglining att användas, tunneln ska kläs in med betong. Under hösten hoppas Banverket att få klart med entreprenör. När byggandet kan starta är oklart. Först krävs tillstånd både av miljödomstolen och Båstads kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC och Skanska vill bygga i Hallandsåsen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig