info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC gjuter bara plattan – sen är det stopp

Betongplattan ska gjutas klart. Sedan blir det paus på bostadsbygget. I höst kommer HSB fatta beslut om när projektet kan återstarta.

Projektet flyttas fram i tiden i väntan på bättre tider. Nytt beslut om byggstart ska tas i höst. Foto: Pressbild Erik Mårtensson NCC/HSB.

Det är projektet Luthagens strand i Uppsala som påverkas av sämre ekonomiska tider. Projektet består av etapp 1 och 2. Etapp 1 kommer att byggas klart med inflyttning enligt plan. Men etapp 2 kommer flyttas fram i tiden.

HSB är byggherre och NCC är totalentreprenör. Amelie Winberg, presstaleskvinna på NCC, säger att bygget kommer att pausa på grund av konjunkturen och kostnadsökningar.

– Vi kommer lämna bygget, men jag hänvisar till HSB som är vår kund då det är deras beslut att pausa projektet.

Erik Gunnarsson, projektchef på HSB i Uppsala, vill inte riktigt hålla med om att bygget är senarelagt.

– Framflyttning och framflyttning. Jag vet inte, utan vi kör i gång det när det stämmer med marknaden och med försäljning.

Men enligt NCC är det ju pausat. Stämmer inte det?

– Jo, så kan man säga. Om inte kriget hade kommit så hade vi kommit i gång tidigare. Det har varit väldigt turbulent på marknaden med högre byggkostnader och ränteökningar. Men vi har inte gett upp. Vi följer utvecklingen noga och får se om vi kan komma i gång under hösten.

Erik Gunnarsson förklarar att de gjuter grundplattan till etapp 2 i detta läge för att de två etapperna har ett gemensamt garage.

– Vi har fattat beslut om det tidigare.

Plattan ska gjutas nu i vår.

Sedan blir det paus alltså?

– Ja det kan man väl säga, att det blir en paus. Det som behövs är att vi ser slutet på räntehöjningarna, så att folk kan förutse vad som gäller. Det är den snurran som behöver verka klart innan vi kan köra i gång. I bästa fall kan det bli till hösten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC gjuter bara plattan – sen är det stopp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig