info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC byter leverantör av arbetskläder

Sömmar som rämnar. Revor i tyget efter bara några veckor. Anläggningsarbetarna på NCC i Jönköping har tröttnat på att gå i trasiga arbetskläder. Sedan bygget startade i höstas har nära 20 jackor skickats tillbaka. Nu byter NCC leverantör – men inte bara på grund av kvalitén.

I Jönköping jobbar 35 anläggningsarbetare med att bygga ett kommunalt värmeverk. De använder Blåkläders så kallade varselvinterjackor, pälsfodrade, med reflexer och självlysande färger. Modellen har funnits länge och fungerat bra, men plötsligt tycks kvalitén på jackorna ha försämrats radikalt.
– Om man går emot en najtråd river man upp hela sömmen på jackan. Jag hade bara använt min i några dagar när den gick sönder, säger en av anläggningsarbetarna.
– Det är rena skräpet. Tyget känns pappersaktigt. Problemet är att man får vänta så länge på att få nya kläder, tillägger han.

En tredjedel av arbetsstyrkan har liknande erfarenheter. Tio jackor reklamerades på bara några veckor. Sedan bygget startade i höstas har nära 20 stycken jackor reklamerats. Byxorna däremot, har hållit bra.
Christian Axelsson köper in kläder för NCC.s räkning till byggnadsarbetarna på bygget i Jönköping.
– Det är väldigt irriterande. Jag har aldrig varit med om att så mycket kläder skickats tillbaka, säger han.
Blåkläder är en av NCC:s huvudleverantörer av arbetskläder. Avtalet löpte ut vid årsskiftet, och ska fasas ut under första kvartalet 2005, sedan kommer NCC att börja köpa kläder från ett nytt företag.
– Vi har bytt leverantör av många skäl: kvalitet, pris, totalbild. Det handlar också om att vi ska se lika ut i hela Norden, säger Roine Olsson, avtalsansvarig på NCC.
Blåkläder har inte kunnat nås för en kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC byter leverantör av arbetskläder

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig