info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

NCC-broar byggs av polsk arbetskraft

Sju broar på anslutningen till Citytunneln i Malmö kommer att byggas av polsk arbetskraft. Det beskedet har Byggnads i Malmö fått.

NCC kommer att rekrytera arbetskraft till betongjobben på sju broar i Malmö via sitt polska dotterbolag NCC Polska. I september beräknas ett 40-tal polska byggnadsarbetare komma till projektet.
– NCC Polska är medlemmar i Sveriges Byggindustrier, BI, och eftersom det är anläggningsjobb så kommer laget att förhandla om lön. Jag befarar att de kommer att få svårt att få igenom något annat än 109 kronor per timme, säger Christer Olsson, ombudsman på Byggnads i Malmö.

NCC:s entreprenad omfattar mark- och brobyggnation i Citytunnel-projektet på sträckan mellan Hyllie och Öresundsförbindelsen. Enligt beskedet till Byggnads i Malmö kommer ett 10-tal anställda i NCC att arbeta med grundvattensänkning på sträckan medan betongarbetena läggs ut på NCC Polska.
NCC säger till LO-tidningen att orsaken är att man haft svårt att hitta anläggningsarbetare i Sverige. Christer Olsson har svårt att förstå det.
– Det finns lediga anläggare både i Åre och i Göteborg där stora projekt avslutats nu, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: NCC-broar byggs av polsk arbetskraft

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig