info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nattliga sabotage av ställningar

En udda brottslighet har drabbat Norrköping. En byggställning drogs omkull under natten mellan långfredagen och påskafton, en annan lossades från sina fästen två nätter tidigare.

Den rivna ställningen, ett trapptorn, drogs omkull med hjälp av rep efter att fästena lossats. Det uppger polisens utredningsbefäl Mikael Stålberg för Byggnadsarbetaren. Enligt Norrköpings Tidningar tror såväl polis som ställningsföretag att det också har krävts draghjälp av bil för att få omkull ställningen.

Utrustade med specialverktyg

Två nätter tidigare lossade någon 29 av 30 infästningar på en annan ställning i Norrköping. Mikael Stålberg konstaterar att gärningsmännen har haft med sig specialverktyg som krävs för att få loss fästena. Att de lämnade den första ställningen med ett fäste kvar i fasaden kan hänga samman med att en boende i det hus som ställningen stod emot slog upp ett fönster.

”Kunde ha rasat över spårvagnen”

Rickard Larsén från företaget Xervon, som byggt ställningarna, säger till Norrköpings Tidningar att man ser mycket allvarligt på det som hänt och att även händelsen med de lossade fästena är polisanmäld.
– Hela ställningen hade kunnat rasa ner över Vikbolandsgatan och spårvagnen, konstaterar han.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nattliga sabotage av ställningar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig