info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mutdömd chef får gå

Ytterligare ett huvud rullar efter mutskandalen i Göteborg. En mutdömd distriktschef på bostadsbolaget Poseidon har fått lämna sitt jobb.

Den 57-årige mannen dömdes i mars förra året till 80 dagsböter för mutbrott. Anledningen var att han hade tagit emot kyl och frys från en av bostadsbolagets större vitvaruleverantörer till ett värde av drygt 20 000 kronor för privat bruk. Nu har mannen blivit uppsagd från Poseidon, skriver tidningen Byggvärlden.
– Vi inledde en förhandling med personen i fråga under hösten som ledde fram till att han slutade nu i januari, säger Göran Leander, chef för affärsutveckling och kommunikation på Poseidon.

Försökte överklaga

Den 57-årige mannen försökte överklaga domen två gånger. Först till Hovrätten för Västra Sverige som fastställde tingsrättens dom, och sen ansökte han om prövningstillstånd hos Högsta domstolen. När han fick ett nej därifrån tog Poseidon ett beslut om uppsägning.
– Vi har hela tiden sagt att vi väntar på att domen ska vinna laga kraft. När han sen valde att överklaga till hovrätten drog processen ut på tiden, säger Göran Leander.

Björn Wendelborn Barr
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mutdömd chef får gå

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig