info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

MS-sjuka kan få livränta

Mattläggaren Tommy Andersson i Kil har den neurologiska sjukdomen MS. Nu öppnas möjligheten att han får sin MS klassad som arbetssjukdom. Forskare har påvisat samband mellan MS och lösningsmedel.

Målaren Bo Adolfsson i Habo fick för en tid sedan sin MS klassad som arbetssjukdom. Detta sedan forskare påvisat att det finns risk för att MS bryter ut hos människor som utsatts för lösningsmedel.
Bo Adolfsson var den förste i Sverige som beviljades förtidspension med livränta på grund av MS. Men det finns fler fall. Mattläggaren Tommy Andersson i Kil har arbetat som mattläggare sedan 1975. Under årens lopp har han utsatts för lösningsmedel i limmer. 1988 konstaterade läkarna att han drabbats av MS.
Tommy Johansson jobbar fortfarande, och vill fortsätta. Men han tycker det är bra att möjligheten finns att söka livränta om han blir sämre.
– Det ser jag som en hjälp för mig. Byggnads avdelning i Karlstad har börjat ta fram papper om målaren i Habo, för att se om vi kan driva det som yrkessjukdom framöver, säger han.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: MS-sjuka kan få livränta

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig