info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Möte om avtal på torsdag

På torsdag kväll träffas Byggnads ordförande Hans Tilly och Sveriges Byggindustriers vd Bo Antoni, för att diskutera hur man ska gå vidare för att nå en överenskommelse om byggavtal.

I måndags sa Byggnads nej och arbetsgivarna ja till medlarnas bud i avtalsförhandlingarna. Framförallt var det två saker som fällde budet för Byggnads del: utbetalningsnivån och lönegranskningsfrågan.
Byggnads avsikt när avtalsförhandlingarna började var att få ett nytt, stort, gemensamt avtal för bygg- och anläggningsbranscherna. Det skulle ske genom en sammanslagning av flera avtal. Men det har hittills inte gått att lösa. Därför har Byggnads efter nejet till medlarna föreslagit Sveriges Byggindustrier att bygg och anläggningsavtalen från 2007 förlängs. Dock med skillnaden att facket bara kommer att granska lönerna för sina egna medlemmar.

Detta förslag har ännu inte besvarats av Sveriges Byggindustrier. Men under onsdagen kom beskedet att Bo Antoni vill träffa Hans Tilly under torsdagskvällen. En inbjudan som accepterats.
– Vi måste diskutera hur vi ska gå vidare. Det är viktigt att få till stånd ett avtal, säger Bo Antoni.
Han säger att en förlängning av avtalen inte är okomplicerad eftersom Byggnads och Sveriges Byggindustrier är oeniga om tolkningen i delar av de aktuella avtalen från 2007.

– Vi har inte träffats på flera veckor så det är bra att vi får en diskussion om hur vi ska gå vidare. Inte minst är det också viktigt att vi förbättrar relationerna. Det är bara 4-5 månader tills vi står inför en ny avtalsrörelse, säger Hans Tilly
På fredag förmiddag är Byggnads förhandlingsdelegation inkallad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Möte om avtal på torsdag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig