info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Misstänkt byggchef försnillade 230 000

En filialchef på isoleringsföretaget Isenta i Norrland misstänks ha bluffat till sig cirka 230 000 kronor från sin arbetsgivare.

Mannen är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, skattebrott och bokföringsbrott. Isenta kräver nu sin före detta filialchef på drygt 230 000 kronor i skadestånd.
Mannen, som är 39 år idag, misstänks för att ha samarbetat med en leverantör av trävaror, som bland annat skickade saltade fakturor. Påslaget på fakturorna gjorde att mannen kunde stoppa 125 000 i egen ficka.

Enligt åklagaren har trävaruföretaget också tagit betalt för ytterplåttak, vitvaror och diverse trävaror, som aldrig levererats till Isenta.
Mannen attesterade och godkände räkningarna och fick arbetsgivaren att betala ut totalt 191 000 kronor.
Den misstänkte ska också ha låtit sin arbetsgivare betala städningen i det egna hemmet, samt trappstädningen i en egen hyresfastighet, som ägs via ett aktiebolag.
Filialchefen attesterade själv fakturorna och arbetsgivaren betalade totalt cirka 42 000 för städningen.

Åklagaren anser att brotten är grova eftersom mannen systematiskt utnyttjade sin ställning som chef i företaget vilket möjliggjorde brotten.
Förutom trolöshet mot huvudman är 39-åringen också misstänkt för momsfiffel i sitt eget aktiebolag. Enligt åklagarens stämning har han yrkat på avdrag för moms med 30 000 för måleriarbeten, som aldrig utfördes.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Misstänkt byggchef försnillade 230 000

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig