info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Misstänker inte arbetsmiljöbrott

I början av maj inträffade en brand på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Först misstänktes arbetsmiljöbrott, men nu har polisen beslutat att lägga ned ärendet.

Branden inträffade den 6 maj, på taket till Johannesberg Science Park, som byggs vid Chalmers tekniska högskola. Arbetarna höll på att lägga tätskikt då en bal med isolering antändes. Elden spred sig ner över fasaden och utvecklade kraftig rök. Takarbetarna försökte själva släcka elden med hjälp av brandsläckare. En av dem fick i sig rök och måste åka till sjukhus för provtagning och observation, men arbetaren var tillbaks på arbetsplatsen några timmar senare.
Till en början misstänktes arbetsmiljöbrott och anmälan gjordes till polisen. Men polisen har nu beslutat att lägga ned ärendet.
– Byggnadsarbetaren blev inte allvarligt skadad i olyckan. Att arbetaren fick en ringa skador är ett av kriterierna som ligger till grund för att inte föra det vidare till åklagare. Arbetsgivaren har inte heller slarvat gentemot arbetstagaren säger Göran Winquist, chef för miljöbrottsenheten på polisen i region Väst.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Misstänker inte arbetsmiljöbrott

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig