info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Minst två döda i rasolycka

Två döda och två skadade har konstaterats vid en rasolycka på Berga industriområde i Helsingborg idag på förmiddagen. Man vet ännu inte om fler byggnadsarbetare finns under rasmassorna.

Kvart över tio på fredagen inträffade en omfattande rasolycka på en Peab-arbetsplats i Helsingborg. Det var delar av betongvalvet i en industribyggnad som renoveras som föll över byggnadsarbetare som arbetade i lokalen.
– Just nu lyfter man bort rasmassorna och letar efter kroppar, säger Remi Jönsson, regionalt skyddsombud på Byggnads i Helsingborg som vid tvåtiden på fredagseftermiddagen befann sig på arbetsplatsen.
Enligt uppgifter från räddningsledningen ska flera personer ha befunnit sig på olycksplatsen.
– Jag har hört mig för men man vet ännu inte om det var flera än de som hittills förts till sjukhus eller konstaterats avlidna som befann sig på olycksplatsen, säger Remi Jönsson.

Orsaken till det omfattande raset på arbetsplatsen är ännu inte klarlagd. Det är heller inte känt om de förolyckade var anställda av Peab eller hos någon av de underentreprenörer som arbetade på platsen.

Uppdatering 050916, 15.30
Rasolyckan inträffade enligt uppgifter från räddningsledningen vid montering av prefabricerade element till ett betongbjälklag. Cirka 100 kvadratmeter prefab-element rasade ner en våning. Det är Strängbetong som monterar element på fabriksbyggnaden som byggs om till kontorslokaler.

Uppdatering 050916, 17.30
Strax före halv fem på fredagseftermiddagen hade räddningsmanskapet sökt igenom rasmassorna och konstaterat att ingen mer hade förolyckats i raset.
Det var, enligt Helsingborgs Dagblad, nio byggnadsarbetare som arbetade i det område där raset inträffade. Två av dem arbetade åt Strängbetong och de övriga åt en underentreprenör som rest en stålstomme på bygget. 
Utöver de två förolyckade skadades två byggnadsarbetare. En man i 30-årsåldern skadades lindrigt och en 55-åring klämdes svårt under betongmassorna. 55-åringen satt fastklämd och räddningspersonalen lyckades inte få loss honom förrän efter en timme. Han var sövd under räddningsarbetet.
Enligt läkarna finns det risk att 55-åringen förlorar båda benen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Minst två döda i rasolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig