info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Minst två döda i brand i gästarbetares hem

En brand på söndagsmorgonen, i ett bostadshus som användes av polska gästarbetare i Drammen i Norge, tog minst två liv. Ytterligare fem personer saknas efter branden.

Vid femtiden på söndagsmorgonen utbröt en våldsam brand i ett trevåningshus i Drammen, strax väster om Oslo. I huset bodde ett 20-tal polska hantverkare, enligt uppgift i den norska tidningen Verdens Gang (VG) egenföretagare knutna till förmedlingsföretaget Proffjobb.

Enligt polisen i Drammen har två personer omkommit i branden. Ytterligare fem saknas och femton personer kunde rädda sig ut ur trähuset som snabbt blev övertänt. Två av dem som räddade sig vårdas på sjukhus, en för brännskador och en för benbrott som han ådrog sig då han hoppade ut från ett fönster för att undkomma branden.
Ögonvittnen till branden har berättat för norska tidningar att trapphuset i fastigheten blockerades av branden och att många tvingades hoppa från andra och tredje våningen.

Trähuset från 1910 ägs av företaget Cibora Eiendom, som hyrt ut de tre lägenheterna på vardera 120 kvadratmeter till Proffjobb som i sin tur hyrt sängplatser till polska egenföretagere. Enligt VG var 31 polska hantverkare registrerade som egenföretagare på adressen, men bara fyra var mantalsskrivna där.

Ingemar Dahlkvist

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Minst två döda i brand i gästarbetares hem

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig