info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Minnesdag för de som dött

Idag den 28 april är det "Workers Memorial Day", dagen då alla de arbetare som dött i arbetsplatsolyckor runt om i världen hedras.

Enligt International Labour Organisation, ILO, dör 2,3 miljoner personer i världen varje år, på grund av arbetsplatsolyckor eller på grund av att de drabbas av någon sjukdom som är kopplad till jobbet. Det innebär att varje dag dör det 6400 personer på jobbet. Varje minut fyra personer. Därför har också ILO, utnämnt dagen till en världsdag för förebyggande arbetsmiljöarbete: ”World day for safety and health at work”.

Manifestationer

Workers Memorial Day kommer att högtidlighållas med demonstrationer över hela världen och även i Sverige. I Stockholm kommer Byggnads och IF Metall att hålla ett seminarium på temat ”Ska det vara farligt att arbeta?” vilket särskilt ska belysa unga vuxnas arbetsmiljö. Under seminariet kommer en tyst minut att hållas. För den som vill följa diskussionerna direktsänds seminariet i LO Play. Medverkar gör bland annat Gustaf Seppelin Solli som mycket allvarligt brännskadades vid en arbetsplatsolycka 2011.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Minnesdag för de som dött

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig