info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Miljonsvindlare i byggbranschen dömda

En liga på tolv män har åtalats och dömts för omfattande ekobrottslighet, huvudsakligen inom byggbranschen. En av de drabbade är en företagare i Täby som har blivit av med sina byggbodar.

En liga på tolv män har ägnat sig åt bedrägerier inom bland annat byggbranschen med en omfattning på närmare 10 miljoner kronor. Det handlar om allt från grova bedrägerier till bokförings- och skattebrott.
En av dem som drabbats är företagaren Ulf Svedros i Täby utanför Stockholm. Han har enligt tidningen Mitt i Täby hyrt ut byggbaracker, men sen blivit av med dem när ”kunden” sålt dem vidare. När han till slut lyckades hitta bodarna uppställda vid en bilverkstad möttes han av arga män från ett kriminellt motorcykelgäng. Ulf Svedros berättar för Mitt i Täby att han har fått tillbaka alla bodar, men att han har förlorat cirka 200 000 kronor på svindeln som han utsatts för.
Åklagaren kommer att överklaga domen eftersom hon tycker att den är för låg. Bara fyra av de tolv männen fick fängelse och ingen fick mer än tre år.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Miljonsvindlare i byggbranschen dömda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig