info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Miljonsvindel vid tunnelbygge

Nästan 28 miljoner kronor tros ha försvunnit i samband med renoveringen av Söderledstunneln i Stockholm. Två byggföretagare är misstänkta för grovt bedrägeri och skattebrott.

En misstänkt korruptionshärva rullas upp nu upp i Stockholms stad, avslöjar Expressen. Det var Skatteverket som slog larm om den misstänkta mångmiljon kuppen vid en granskning av några av företagen som deltagit i renoveringen. En chef på Stockholm stads trafikkontor är nu avstängd från sin tjänst och två företagare har delgivits misstanke om grovt bedrägeri och skattebrott..

Miljoner betalades ut i bluffakturor

Söderledstunneln öppnade i november i fjol. Sammanlagt har arbetena kostat en och en halv miljarder kronor. Men minst 27,7 miljoner kronor av detta har betalats ut till bluffakturor och hamnat på företagarens och hans hustrus privata konto, skriver Expresen.
Den huvudmisstänkte företagaren är vd för ett företag inom byggsektorn i Mellansverige. Han har haft en ledande roll i tunnelrenoveringen och kunde enligt polisutredningen påverka attestering av fakturor. Han nekar till brott.
Den andra företagaren är vd för ett annat företag inom byggsektorn, han är misstänkt för att ha hjälpt till vid miljonsvindleriet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Miljonsvindel vid tunnelbygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig