info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Miljonstöld på ställningsföretag

Tjuvarna tog sig förbi fabriksgrindar och vakter och lyckades föra bort en och en halv till två långtradarlaster ställningsmaterial. - Jag har aldrig varit med om något liknande, säger en bestört Östen Larsson, områdesansvarig på Bergsnäsets Ställningsmontage.

Totalt beräknas material till ett värde av mellan en och en halv till två miljoner ha försvunnit.
Lagren var placerade innanför grindarna på M-Reals massafabrik i Husum. Stölden upptäcktes vid en inventering. Polisens teori är att små mängder material förts bort i flera omgångar. Ställningstjuvarna har troligen kört materialet i täckta lastbilar, förbi grindarna. Stölden ägde rum någon gång mellan maj och november förra året.

Östen Larsson från Bergsnäsets Ställningsmontage är upprörd över att polisen redan lämnat uppgifter om stölden till medierna.
– Det är mycket obehagligt för våra anställda. De upplever att de misstänkliggörs i tidningsartiklar och tv-inslag, säger han.
Hans teori är att stölden inträffade när fabriken stoppades för underhållsarbete i maj-juni förra året. Då var många företag inblandade och trafiken ut och in livlig.

Polisen, som inte har någon misstänkt, anser att det är problematiskt att människor som inte tillhör fabriken, rör sig på området.
Bergsnäsets Ställningsmontage har aldrig tidigare under företagets 25-åriga historia drabbats av en motsvarande stöld.
– Nu måste vi tyvärr ha hårdare kontroller. Det blir mycket mer byråkrati i hanteringen av vårt material i framtiden, säger Östen Larsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Miljonstöld på ställningsföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig