info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Miljonsatsning på ackord

Byggnads åtta avdelningar i Mellansverige projektanställer tre personer för informationsarbete i avtalsrörelsen. De tre ska informera om Byggnads linje bland annat i löneformsfrågan på möten och på byggen.

Tre byggnadsarbetare projektanställs i fyra månader för att informera om Byggnads linje i den stundande avtalsrörelsen. De tre, Sören Jansson från Uppsala, Tomas Pettersson från Värmland och Thomas Rollne från Västerås, ska besöka arbetsplatser och fackliga möten under perioden januari till april.
– De ska informera om Byggnads kongressbeslut om löneform och om avtalsfrågor i allmänhet, säger Roland Johansson, mätningsföreståndare på Byggnads i Linköping och en av initiativtagarna till projektet.

Enligt Roland Johansson har projektet kommit till på grund av att byggarbetsgivarna bedriver kampanj mot lagackorden. Men utöver information om Byggnads syn på löneform så ska de projektanställda också diskutera och informera om andra avtalfrågor. Satsningen på information på arbetsplatserna ska komplettera avdelningarna vanliga informationsarbete.
De inblandade avdelningarna är Linköping, Norrköping, Mälardalen, Örebro, Väst, Värmland, Dalarna och Uppsala. Kostnaden för projektet är cirka en miljon kronor som framför allt går till löner och resekostnader. Byggnads centralt betalar 820 000 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Miljonsatsning på ackord

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig