info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mikael klarade fall på åtta meter

- Jag köpte en lott. Men jag vann inte, jag hade väl gjort åt min tur den dagen, säger Mikael Karlsson, 30 år, som föll åtta meter den 10 oktober. Mikael fick gå hem från sjukhuset samma dag.

Förra fredagen var en turdag för byggnadsarbetaren Mikael Karlsson i Halmstad. Han föll åtta meter ner i packad makadam. På lasarettet konstaterade läkarna att han hade klarat sig helt utan skelettskador.
– Jag hade ont i ryggslutet. Läkarna tror att det beror på muskelbristningar och att det kommer att släppa snart, berättar betongarbetaren som jobbar på Anjobygg.

Mikael skulle riva form på parkeringshusbygget när olyckan inträffade. Han steg ut på en avlastningsbrygga utanför huskroppen. Under en av plyfaskivorna hade man rivit stämpen. När Mikael steg på skivan så föll både den och Mikael.
– Jag tänkte att jag ska landa på fötterna, berättar han.
Mikael fick svåra smärtor i ryggen direkt efter fallet. Han fick åka amulans till lasarettet men där visade röntgen att han hade klarat fallet helt utan skelettskador.
– De frågade om jag ville vara kvar över natten. Men det är inte så kul att ligga på sjukhus så jag fick smärtstillande och sedan gick jag till jobbet och berättade att det hade gått bra, säger han.

Veckan efter fallet har Mikael varit sjukskriven. Värken i ryggen har släppt mer och mer men han har fortfarande svårt att lyfta saker. Enligt läkarna ska han bli helt återställd.
– Jag vet inte när jag kan börja jobba igen. Varken jag eller min fru har väl riktigt fattat hur man kan klara ett sådant fall så bra. Kanske har motocrossen gjort mig stöttålig, säger Mikael, som köpte en lott för att se om turen höll i sig den där fredagen.
– Jag vann inte. Jag hade väl gjort åt min tur den dagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mikael klarade fall på åtta meter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig