info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Midroc inte tillräckligt lönsamt i Stockholm

Ett 15-tal byggnadsarbetare får gå från Midroc i Stockholm. I stället för att bygga med egna anställda satsar Midroc på byggledning.

Strax före jul fick de anställda på Midroc Construction i Stockholm ett brev med beskedet att de inte är lönsamma. Verksamheten har inte levererat den vinst företaget förväntat sig.
Ett 15-tal anställda på Midroc Construction får leta nytt jobb när de pågående objekten avslutats. Några har redan skaffat nya jobb.
Enligt Byggnads i Växjö, som är MB-samordnare för Midroc, pågår diskussioner i den centrala MB-gruppen om hur eventuella uppsägningar ska läggas ut.
Vdn på Midroc Construction, Joakim Stahre, bekräftar att verksamheten i Stockholm ska läggas ner.
– Vi har inte lyckats i Stockholm, säger han.
– Vi har helt enkelt inte haft rätt folk.
En av de anställda som redan slutat på Midroc, Matti Kerkelä, förstår inte vad vdn menar med att man inte haft rätt folk.
– Det var ett väldigt rörigt bygge där jag arbetade. Trots det gick ackordet hyfsat. Jag förstår inte vad han kan mena med att det varit fel folk, säger Matti Kerkelä.
Midroc kommer i fortsättningen att agera på stockholmsmarknaden som ett byggledningsföretag genom bolaget Midroc Engineering. Byggdelen i Midroc är framför allt verksamt i södra Sverige. Där finns cirka 300 anställda som, enligt vdn, inte berörs av strategiförändringen i Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Midroc inte tillräckligt lönsamt i Stockholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig