info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mer byggande i Stockholm

Stockholms stad kommer att tidigarelägga investeringar på 20 miljarder kronor för nyproduktion av bostäder, infrastruktur och upprustning av bostäder. Investeringarna kommer att göras under åren 2009-2013.

Orsaken till de tidigarelagda satsningarna är lågkonjunkturen och den ekonomiska krisen. Dessutom räknar staden med att det blir billigare att bygga i sämre tider. I paketet på 20 miljarder kronor för 2009 -2013, ingår till stor del investeringar som ändå skulle göras, men som nu tidigareläggs.
Till de större satsningarna hör åtta miljarder kronor som ska gå till underhåll av bostäder, framförallt i ytterområden som exempelvis Järvafältet, Skärholmen och Bredängsområdet, områden som byggdes under miljonprogrammet.

Ett annat viktigt inslag blir att bygga hyresrätter. De kommunala bostadsbolagen får ett utökat mål för bostadsbyggande med två miljarder kronor i paketet, från den borgerliga alliansen. Det blir vidare bland annat en tidigareläggning av investeringar i idrottsanläggningar och bibliotek, samt ombyggnad av skolor för 450 miljoner kronor.
Staden vill också satsa på att tidigarelägga projekt med spår och vägtrafik. Stockholms stad är beredd att bidra med 6,4 miljarder kronor. Men det handlar om en delfinansering och staten måste skjuta till en del av pengarna för att projekten ska bli av. De aktuella projekt som staden vill satsa mer på är bland andra Norra länken och Citybanan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mer byggande i Stockholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig