info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlem stämmer Byggnads

Byggnadsarbetaren Kurt Mortensen tänker stämma Byggnads. Han är missnöjd med hur hans ärende handlagts.

I flera år har Byggnads och Kurt Mortensen, Trelleborg, varit oeniga. Kurt anser att han fått fel rådgivning och blivit felaktigt behandlad i samband med att han blev arbetsskadad och skulle omskolas.

Den utlösande faktorn var en förhandling efter vilken Kurt blev uppsagd. Han fick en ersättning på 100 000 kronor, bland annat för lön som företaget hållit inne då han började studera. Orsaken till uppsägningen var att arbetsgivaren, Skanska, inte ansåg sig ha ett annat arbete åt honom efter skadan. Byggnads representant hävdar att Kurt var med på förhandlingslösningen. Kurt säger att det är helt fel, han ville ha anställningen kvar. Inget protokoll skrevs från mötet.
Kurt försökte senare också få uppsägningen ogiltigförklarad, men även då gick det snett.

Det har varit en rad turer i ärendet.
Byggnads har anlitat advokat Peter Kindblom att utreda frågan. Det har resulterat i att Byggnads inte anser att man gjort något fel, men förbundet är berett att betala ut en symbolisk summa. Något Kurt blivit erbjuden förut men tackat nej till.
Kurt är missnöjd med Byggnads svar och har nu gett sin advokat i uppdrag att gå vidare med en stämning.
– Det finns ingen annan utväg än att stämma förbundet för att jag ska få rätt. Jag har förlorat 32 månadslöner på handläggningen.

Byggnads hävdar att Kurt inte förlorat några pengar. Peter Kindblom säger tanken var att han skulle få livränta för sin skada. Han tycker det är otrevligt att medlemmen inte är nöjd och säger att därför erbjuder man en summa.
– Men är han inte nöjd är det bra om han stämmer förbundet, så vi äntligen kan få ett avslut på det här ärendet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlem stämmer Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig