info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlem förlorade mot Byggnads

Byggnadsarbetaren Göran Hedqvist har förlorat i ett försäkringsärende mot Byggnads i tingsrätten. Nu får han betala rättegångskostnader på 148 750 kronor till sitt fackförbund.

– Det är Davids kamp mot Goliat. Byggnads är för stor och jag är för liten. Det är tungt, men jag är inte nerslagen och har ork kvar, säger Göran Hedqvist.
Försäkringstvisten mellan Göran Hedqvist och Byggnads har pågått i flera år. I stämningsansökan, som Hedqvist och hans ombud Kimmo Tihinen lämnade in 1999, anser Göran Hedqvist bland annat att Byggnads har gjort sig skyldig till vårdslös rådgivning när Byggnads lämnade en inkomstuppgift till försäkringskassan som medförde sänkt livränta för honom.

Hedqvist anser också att Byggnads har företrätt honom vårdslöst i hans ärenden hos försäkringsbolaget AMF.
I går föll dom i Stockholms tingsrätt. I domskälen skriver Stockholms tingsrätt bland annat att Byggnads inte har agerat vårdslöst när inkomstuppgiften lämnades.
Tingsrätten anser inte heller att Byggnads har varit vårdslös när fackförbundet har biträtt Hedqvist med försäkringsersättningar.
– Jag hade inte väntat mig någon annan utgång, men jag tycker synd om Hedqvist som har hamnat i den här situationen. Jag vill också lägga ett stort ansvar på det juridiska ombudet som har biträtt Hedqvist, säger Leif Jansson, chef för försäkringsenheten på Byggnads.

Nu måste Göran Hedqvist betala rättegångskostnader på 148 750 kronor, och därtill ränta, till Byggnads.
För Göran Hedqvist och hans familj, där hans fru är förtidspensionerad och tre barn bor hemma, blir det förstås en stor ekonomisk förlust.
– Det slår mig i botten totalt, men jag visste också vad jag gav mig in på. Försäkringsenheten vill statuera exempel, så att inga andra arbetsskadade kommer efter mig, säger Göran Hedqvist.
Byggnads försäkringsenhet har den senaste tiden fått mycket kritik; både i massmedia och från andra arbetsskadade.
– Domen bekräftar att det inte finns någon grund för den kritik som har riktats mot oss, säger Leif Jansson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlem förlorade mot Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig