info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlare utsedda

Både Byggnads och förbundets motparter har i dag accepterat medling. Fortfarande är det övertidsbeordringen som är den stora knäckfrågan.

Det tog inte lång tid från att Byggnads sa upp de fem kollektivavtalen på plåt, vvs och kyla till att Medlingsinstituet ryckte in. Nu är två medlare utsedda och både fack och arbetsgivare hoppas på en fortsatt dialog.
– Det här innebär förhoppningsvis att vi får konstruktiva förhandlingar, säger Henrik Boman som är förhandlingschef på Plåtslageriernas riksförbund.
Han berättar att Byggnads och arbetsgivarorganisationerna redan har kommit överens om flera frågor, bland annat om ett nytt utbildningsavtal och om nya reseregler. Kvar är de tunga bitarna: Övertidsbeordring, turordningsfrågor och lönenivåer.
Där kan det bli tuffa diskussioner.

Varslet föreningsrättskränkande

Under dagen har Svenskt Näringsliv gått ut med en nyhet där de talar om att det har gått inflation i antalet varsel i byggsektorn. Henrik Boman håller med om att Byggnads senaste varsel är allvarligt – dessutom anser han att det är föreningsrättskränkande.
– Man har valt företagen med omsorg. De som är utplockade i varslet är företag som är väldigt aktiva inom Svenskt Näringsliv, säger han.

Björn Wendelborn Barr
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlare utsedda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig