info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Medlarbud dröjer

Medlarna har klockan elva på måndagsförmiddagen inte presenterat något bud i konflikten mellan Byggnads och Maskinentreprenörerna. På tisdag morgon bryter strejken ut.

Konflikten mellan Byggnads och Maskinentreprenörerna gäller framför allt lönenivån för maskinförare på större ackordsbyggen. Byggnads vill ha en konstruktion från byggavtalet som innebär att maskinförarna tjänar minst ackordslagets utbetalningsnivå. Arbetsgivarna menar att det är orimligt att deras medlemsföretags löner på det sättet ska styras av ackordet i andra företag.
Byggnads har varslat om en strejk som bryter ut i ett första steg på tisdag morgon. Den drabbar då 38 företag. Om en vecka utvidgas den, då inleder dessutom Seko sympatiåtgärder. Maskinentreprenörerna har svarat med ett varsel om lockout.
Förhandlingar har pågått under helgen och nu under måndagsförmiddagen träffar alltså arbetsgivare och fack åter medlarna, men enligt Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson hade inget medlarbud ännu presenterats vid elvatiden.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Medlarbud dröjer

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig