info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

MB-grupp räddade sex JM-jobb

Sex av tolv uppsagda på JM i Göteborg har fått förlängd anställning. Det blev resultatet av en MB-överläggning den 8 december som avslutade sex månaders diskussioner.

I somras varslade JM i Göteborg tolv anställda om uppsägning. Motivet var att företaget vill anlita specialkompetens utifrån i stället för att använda egna anställda.
Förra onsdagen, den 8 december, avslutades turerna runt uppsägningen. Resultatet blev att sex av de tolv uppsagda fick förlängd anställning.
– Det här uppnådde vi genom att krångla och ta strid, säger Bernt Lundborg, som är med i MB-gruppen på JM i Göteborg.
Varslen om uppsägningar av tolv av de 36 anställda på JM i Göteborg, har gått igenom lokala och centrala förhandlingar innan de på nytt hamnat hos MB-gruppen och företaget. MB-gruppen har under diskussionerna haft hjälp av förslag från en löntagarkonsult.
Från början var positionerna låsta. Men efter hand har JM ändrat i sin organisation så att MB-gruppen fått en ny motpart. Det gav, enligt Bernt Lundholm, möjligheter till mer konstruktiva samtal som till slut ledde fram till att de sex kunde få fortsatt jobb.

Leif Nyrell, MB-samordnare
på Byggnads, anser att MB-gruppen i Göteborg har lyckats visa för företaget att man är seriösa och har konstruktiva förslag.
– Det här är mycket bra skött av MB-gruppen, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: MB-grupp räddade sex JM-jobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig