info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Marcus vann SM-Guld i plåtslageri

Marcus Estenberg från Lugnetgymnasiet i Falun är Sveriges bästa unga plåtslagare. Tävlingen avgjordes i Katrineholm i fredags.

Sex nervösa plåtslagerielever satte saxen i plåten inför publik och under tidspress i fredags. Målet: att visa sin yrkesskicklighet. Tävlingsuppgiften bestod av att tillverka ett så kallat överbeslag för skorsten i färgbelagd stålplåt, ett vanligt moment för en byggnadsplåtslagare.

”Ville slå lillbrorsan”

Efter en hel dags intensivt arbete stod det klart att Marcus Estenberg som färdigställde tävlingsuppgiften snabbast, också fick ta med sig guldmedaljen hem.
-Jag hade bestämt mig för att vinna. Jag ville slå brorsan som kom trea för några år sedan, säger han i ett pressmeddelande.
Det var tack vare Marcus snabbhet som den planen höll. Det var nämligen oerhört jämnt i toppen då endast två poäng skilde ettan och tvåan åt.
– Tävlingsuppgifterna var lika väl utförda, men Marcus lyckades göra det lite snabbare, berättar plåtslagaren tillika en av domarna, Emma Johansson.

Sommarjobb i Mora

Marcus ska avsluta sina studier under våren och därefter väntar sommarjobb på PW Plåt i Mora.
SM för unga plåtslagare är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, branschens egen organisation för rekrytering och utbildningsfrågor.
PVF ägs gemensamt av Plåtslageriernas Riksförbund och Svenska Byggnadsarbetareförbundet.

Medaljörerna i ”SM för unga plåtslagare 2013”:

1:a Marcus Estenberg, Falun – Lugnetgymnasiet, Falun

2:a Jakob Jansson, Växjö – Kungsmadskolan, Växjö

3:a Jonas Westin, Hassela – Bromangymnasiet, Hudiksvall

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Marcus vann SM-Guld i plåtslageri

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig